Klankschalen

 


Klank en wetenschap
Al van oudsher is er een wiskundige samenhang tussen klank en kosmos. In de esoterie wordt klank als grondslag van alle materie beschouwd. In de loop der jaren is onmiskenbaar aangetoond dat klank daadwerkelijk vormkracht heeft. Klank, kosmos en materie stammen uit dezelfde oerbron.

De mens en klank
Zoals gezegd komt alle materie voort uit een kosmisch klankenspel. Maar de mens is zich dat vaak niet bewust. Alle materiele voorwerpen hebben een klank met een bepaalde grondtoon en resonantie. Alle levende wezens hebben een grondtoon en resonantieniveau. Als je de tonen en resonantiefrequentie op elkaar afstemt, vloeien ze in elkaar over. De toon vult dan het hoofd en bij een bepaalde frequentie ontstaat er een transtoestand die vergelijkbaar is bij het reciteren van een mantra. Bij een andere frequentie gaat het hele lichaam resoneren.

Tibetaanse klankschalen massage
De behandeling met Tibetaanse klankschalen berust op het hierboven beschreven principe. De schalen worden rond en/of op het lichaam geplaatst. Door de klank en de trilling van de klankschaal af te stemmen op die van een orgaan of het hele lichaam (de trilling werkt door tot op celniveau) vindt er een genezingsproces plaats.
Beleven van klankschalen massage

De Chinese gong maakt de geest leeg, zodat deze optimaal ontvankelijk is voor de klankschalen behandeling. De warme klanken herinneren aan stilte, geborgenheid en vertrouwen. De mens is verstilde klank. Door te luisteren naar de klank en het ervaren van de trilling van de klankschalen komt er balans tussen lichaam, ziel en geest, waardoor je als het ware opnieuw gestemd wordt.
Instrumenten

De klank en trilling komen van Nepalese en Tibetaanse klankschalen, Tingsha's, tempelbellen, oceandrum, kun zee's en Chinese gongs.
Klankmassage is effectief bij stress, diverse vormen van pijn, chronische moeheid, verdriet en traumatische ervaringen. Het verbetert de slaap, geeft onze eigenwaarde terug, geeft inzicht en vergroot zelfkennis. Daarnaast help het je om te gaan met je angsten en fobie├źn zodat je het leven weer in eigen hand kunt nemen en een gelukkig leven kunt leiden.

 

Deel dit artikel met uw vrienden of volgers,
FaceBook