Reiki

 


Hoe werkt Reiki?
De eindeloze hoeveelheid energie die in het universum aanwezig is, kan via Reiki gebruikt worden voor het helen van fysieke, emotionele, mentale en spirituele blokkades.

Ieder mens loopt in zijn leven blokkades op en allemaal creëren we (vaak onbewust) patronen die ons ervan weerhouden ons volle potentieel in het leven tot uitdrukking te brengen. Deze blokkades beperken onze levensvreugde en ons functioneren in het dagelijkse leven. Reiki neemt de blokkades weg en brengt de energiestroom weer op gang. Hoe deze heling uitwerkt is voor ieder mens verschillend. Sommige mensen kunnen last hebben van ontgiftingsverschijnselen, omdat het lichaam in verhoogd tempo zijn afvalstoffen gaat afvoeren. Anderen hebben de ervaring dat ze sterker gaat dromen (soms over vorige levens) of dat oude zaken of herinneringen plotseling weer boven komen. Negatieve emoties of mentale patronen kunnen opspelen (vaak na Reiki II) evenals niet verwerkte gebeurtenissen van vroeger. Dit gebeurt slechts om je te helpen loslaten wat niet meer werkt of niet meer bij je past. Dit zijn al die zaken die je belemmeren in je verdere groei, die achterhaald zijn en geen nut meer hebben. Het uiteindelijke resultaat is altijd positief en werken met Reiki is voor alle betrokkenen, zowel voor gever als de ontvanger, een vreugdevolle ervaring. Vertrouwen is het sleutelwoord en onvoorwaardelijk houden van jezelf de les die we allemaal moeten leren.

Reiki I, II en III
Reiki is één van de instrumenten die ons heden ten dage ter beschikking staan om zowel de aarde als onszelf naar een hoger niveau van bestaan te brengen. Meer en meer mensen leren hoe ze deze kracht kunnen gebruiken om hun eigen leven meer in harmonie te brengen. Iedereen kan Reiki "leren", maar om met de energie verbonden te worden, is het nodig om door een Reiki master te worden ingewijd. Er zijn 3 stappen of graden van inwijding.

Reiki I
Reiki I is bedoeld voor zelfgenezing, maar stelt je ook in staat om door middel van handoplegging helende energie aan anderen te geven, niet alleen aan mensen, maar ook aan dieren en planten.

Reiki II
Reiki II vergroot de hoeveelheid energie die door je lichaam en handen stroomt, maar is geconcentreerd op het emotionele en mentale vlak van de ontvanger. Tevens werkt het in op het karma van de ingewijde persoon. Met de symbolen die je bij de inwijding van Reiki II ontvangt kun je ook op afstand genezen en overstijg je ruimte en tijd. Je kunt zowel oude situaties uit het verleden als gebeurtenissen in de toekomst helende energie toesturen.

Reiki III
Reiki III is de graad van de master en leraar. Deze laatste inwijding wordt doorgaans alleen ondergaan door diegenen die Reiki een belangrijke plaats in hun leven willen geven en die zich geroepen voelen om de Reiki-kracht weer aan anderen door te geven. ch al drukke dag. Als je geen tijd neemt voor de verzorging van je lichaam zal dat op den duur de kwaliteit van je leven verminderen.

 

Deel dit artikel met uw vrienden of volgers,
FaceBook